Ελληνική ιστορία και προϊστορία

Ελληνική ιστορία και προϊστορία
Ελληνική ιστορία και προϊστορία

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Η ιστορία των ανατομικών γενετήσιων προσόντων, οι Έλληνες και οι χώρες με τους πιο προικισμένους άνδρες στον κόσμο

Ο Πρίαπος είναι θεός της γονιμότητας, προστάτης των υποζυγίων και οικόσιτων ζώων, των καρποφόρων φυτών, των κήπων και των ανδρικών γεννητικών οργάνων. O (ρωμαϊκός θεός ήταν ο Mutinus Titinus). Είναι υιός του Διονύσου και της Αφροδίτης. Γλυπτά του Πριάπου με μεγάλα, ιθυφαλλικά γεννητικά όργανα ήταν τοποθετημένα σε κήπους και χωράφια για να εγγυηθούν μια άφθονη σοδειά. Ήταν πολύ πιο δημοφιλής στη ρωμαϊκή μυθολογία απ' όσο στην ελληνική. Συλλογή με, περίπου, 95 ποιήματα και επιγράμματα της ρωμαϊκής εποχής για τον Πρίαπο έχει σωθεί στο βιβλίο Πριάπεια. Σύμφωνα με τους μύθους, προσπάθησε να βιάσει τη Λωτίδα, με αυτή να μεταμορφώνεται σε δένδρο λωτού, ώστε να γλιτώσει. Στο Fasti του Οβιδίου, ο Πρίαπος επιχειρεί να αποκτήσει τη Λωτίδα, αλλά ένας όνος (γάιδαρος) του Σειληνού που παρέθετε την εορτή, με το "βραχνό ογκάνισμά του" (γκάρισμα) «πρόδωσε» τις προθέσεις του Πριάπου και όλο το συγκεντρωμένο πλήθος γέλασε εις βάρος του. Ο Πρίαπος ήταν ο γιος της Αφροδίτης και σύμφωνα με την μυθολογία, η Ήρα που ζήλευε την ομορφιά της Αφροδίτης καταράστηκε τον γιο της να γεννηθεί πολύ άσχημος και με τεράστιο πέος. Οι υπόλοιπο θεοί αποφάσισαν να τον διώξουν από τον Όλυμπο και να τον στείλουν να ζήσει στην γη με τους κοινούς θνητούς. Ήταν ο Θεός της παραγωγής και μεγάλωσε στην πόλη Λάμψακος. εν λόγω  ήταν επίσης ο ιδρυτής αυτής της πόλης. Τον λάτρεψαν ως Θεό της χλωρίδας και της σεξουαλικής επιθυμίας. Είχε ένα τεράστιο πέος με το οποίο θα μπορούσε λογικά να αναπαραχθεί αλλά και να τιμωρήσει. Το πέος τον προσωποποιεί ως Θεό της ζωής και της δημιουργίας. Ο ιατρικός όρος πριαπισμός προέρχεται από το όνομα του Πριάπου. Στην αρχαία Ελλάδα, όπως φαίνεται, ένα μέτριο πέος ήταν περιζήτητο για τις ιδανικές αναλογίες του τέλειου αρσενικού. «Οι Έλληνες συνέδεαν τα μέτρια και ‘πεσμένα’ πέη με τη μετριοπάθεια, που ήταν μία από τις βασικές αρετές όσον αφορά στην ιδανική αρρενωπότητα» εξηγεί ο καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας, Άντριου Λίαρ, που διδάσκει στο Χάρβαρντ, στο Κολούμπιαν και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. «Υπάρχει η διαφορά μεταξύ των μέτριων γεννητικών οργάνων των ιδανικών ανδρών (ήρωες, θεοί, γυμνοί αθλητές) και των υπερβολικά μεγάλων και όρθιων γεννητικών οργάνων των Σατύρων (μυθικά τέρατα, που συνήθως ήταν μεθυσμένοι και εξωφρενικά λάγνοι) αλλά και των μη ιδανικών ανδρών. Οι ηλικιωμένοι και οι υπέργηροι, για παράδειγμα, εμφανίζονταν συχνά με μεγάλα πέη». Παρόμοιες ιδέες αντικατοπτρίζονται και στην αρχαία ελληνική γραμματεία, λέει ο Λίαρ. Για παράδειγμα στις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, ένα μεγάλο πέος συνοδευόταν από τους όρους «χλωμή επιδερμίδα», «επίπεδο στήθος» και την «μεγάλη λαγνεία» ως χαρακτηριστικά των μη αθλητών και επαίσχυντων νέων της Αρχαίας Αθήνας. Μόνο οι αλλόκοτοι, ανόητοι άνδρες με μεγάλες σεξουαλικές ορμές είχαν μεγάλα πέη στην αρχαία Ελλάδα. Η ιστορικός τέχνης και μπλόγκερ Έλεν Όρεντσον, σημειώνει στην ιστοσελίδα της πως τα αγάλματα της εποχής εκείνης έδιναν έμφαση στην ισορροπία και τον ιδεαλισμό.
Αρκετά προικισμένοι είναι οι Έλληνες άντρες αλλά τα πρωτεία τα κρατούν οι Αφρικανοί. Σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο μέσος όρος του ελληνικού πέους είναι 14,7 εκατοστά ενώ του κογκολέζικου, που κατέχει τα πρωτεία, 18 εκ. Το μικρότερο πέος στον κόσμο έχουν οι Κορεάτες, βόρειοι και νότιοι: μόλις 9,6 εκ. σε στύση. Γενικώς η μελέτη επαληθεύει τα στερεότυπα: οι Αφρικανοί έχουν τα μεγαλύτερα  εργαλεία ενώ οι Απωανατολίτες τα μικρότερα. Στην Ευρώπη κυριαρχούν οι Ισλανδοί, με μέσο όρο τα 16,5 εκ. Μαζί με τους Ιταλούς και τους Σουηδούς ξεπερνούν τους Ελληνες, οι οποίοι όμως είναι πιο προικισμένοι από Γερμανούς, Αγγλους, Ισπανούς και Γάλλους. Την μελέτη πραγματοποίησε ο Ρίτσαρντ Λιν, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ολστερ στη Βόρεια Ιρλανδία. Ο καθηγητής αυτός έγινε γνωστός αλλά και αμφιλεγόμενος όταν διατύπωσε την θεωρία ότι πιέσεις στη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους έχουν προκαλέσει διαφορές στην εξυπνάδα ανάμεσα στις διάφορες φυλές και έθνη. Για την μελέτη για το μέγεθος του αντρικού μορίου, ο κ. Λιν ότι «επιβεβαιώνει προηγούμενες θεωρίες για φυλετικές διαφορές στο μέγεθος του πέους». Και καταλήγει: «Για τους περισσότερους πληθυσμούς, το μέγεθος του πέους είναι προβλέψιμο». Όμως οι επικριτές της μελέτης του τονίζουν ότι είναι μη έγκυρη διότι ο ίδιος ο καθηγητής παραδέχεται ότι συνέλεξε τα στοιχεία από ιστοσελίδες. Ο Γέλτε Βίλτερς, καθηγητής μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ στην Ολλανδία, δήλωσε: «Πρόκειται για μια γενναία εργασία με αμφιλεγόμενο θέμα αλλά τα στοιχεία δεν έχουν μεθοδολογία». Η μελέτη του κ. Λιν δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Personality and Individual Differences». Μέσο μέγεθος πέους σε στύση ανά χώρα :
Δημοκρατία του Κονγκό  18 εκ
Εκουαδόρ                          17,7 εκ
Γκάνα                                 17,2 εκ
Κολομβία                           17 εκ                  
Ισλανδία                             16,5 εκ
Ιταλία                                 15,7 εκ
Νότια Αφρική                    15,2 εκ.
Σουηδία                             14,9 εκ.
Ελλάδα                               14,7 εκ.
Γερμανία                            14,4 εκ.
Νέα Ζηλανδία                    13,9 εκ.
Βρετανία                            13,9 εκ.
Καναδάς                             13,9 εκ.
Ισπανία                               13,9 εκ.
Γαλλία                                 13,4 εκ.
Αυστραλία                          13,2 εκ.
Ρωσία                                  13,2 εκ.
ΗΠΑ                                    12,9 εκ.
Ιρλανδία                              12,7 εκ.
Ρουμανία                             12,7 εκ.
Κίνα                                     10,9 εκ.
Ινδία                                     10,1 εκ.
Ταϊλάνδη                             10,1 εκ.
Νότια Κορέα                         9,6 εκ.
Βόρεια Κορέα                       9,6 εκ.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία για όλες τις χώρες του κόσμου, παρά μόνο για εκείνες που εμφανίζονται χρωματισμένες επάνω στον χάρτη. Βέβαια να σημειωθεί πως το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα κυμαίνεται κατά μέσον όρο σε 15 εκατοστά σε μήκος όταν βρίσκεται σε στύση, ενώ η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 cm.
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στο σεξ είναι ο πόνος και το μεγάλο μέγεθος του πέους του συντρόφου τους μπορεί να είναι η αιτία. Η γυναικολόγος Lauren Streicher εξηγεί αν είναι πιθανό ο πόνος να προκύπτει επειδή το μέγεθος του κόλπου είναι «ασύμβατο» με το μέγεθος του ανδρικού μορίου. 
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πρίαπος
http://users.sch.gr/ipap/mixogeni/44.htm
http://www.huffingtonpost.gr/2015/12/06/-viral-muthologia-sex_n_8730526.html
http://mythics.info/greek/mythologia/priapos_gr.htm
http://www.anixneuseis.gr/?p=148567
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=477346
http://www.kontranews.gr/KOINONIA/259490-Ereyna-apokalyptei-poy-briskontai-oi-pio-proikismenoi-andres-CHartes
http://www.onmed.gr/sexoualikothta/story/332098/otan-to-ypervoliko-andriko-megethos-einai-asymvato-me-ton-gynaikeio-kolpo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου